اینک کاونتری اولین بانوی رئیس IOC است و میتواند دنیای ورزش را در آستانه تحولی تاریخی قرار دهد. ملیت، جنسیت، سوابق تحصیلی و کارنامه کاری او موجب شده تا ورزش جهان مرزهای ساختارشکنانه نوینی را پیش روی خود ببیند.
هرچند رسیدن کاونتری به این جایگاه بدون تأثیر از حمایتهای افرادی چون توماس باخ نبوده است اما فراموش نباید کرد که این بانوی آفریقایی در مقابل چهره های سرشناسی همچون سباستین کو انگلیسی با 8 رای (رئیس فدراسیون جهانی دوومیدانی)، دیوید لاپارتیان فرانسوی4 رای (رئیس فدراسیون جهانی دوچرخهسواری)، موریناری واتانابه ژاپنی 4 رای (رئیس فدراسیون جهانی ژیمناستیک)، یوهان الیاش انگلیسی 2 رای (رئیس فدراسیون بین المللی اسکی و اسنوبرد)، شاهزاده فیصل الحسین برادر پادشاه اردن2 رای (رئیس کمیته ملی المپیک اردن)، خوان آنتونیو سامارانش جونیور 28 رای (نائب رئیس کمیته بینالمللی المپیک و فرزند رئیس اسبق IOC) به این مهم دست پیدا کرده است.
هرکدام از این افراد یکی از وزنههای تأثیرگذار در جهان ورزش هستند و کاونتری موفق شد در مقابل این بزرگان به مقام ریاست دست پیدا کند. درست است که رئیس جدید رقبای سرسختی را پشت سر گذاشته اما اکنون یکی از سختترین المپیکها را در مقابل می بیند، لسآنجلس 2028 که در آمریکا برگزار میشود و چالشهای احتمالی زیادی را با رئیسجمهور میزبان تجربه خواهد کرد.
از طرفی چالشها و وعدههای کاونتری را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد: برابری جنسیتی، ترامپ و سختگیریهای او، افزایش روزنامهنگاران زن و مدیران زن در NOC ها، درآمدزایی ورزشکاران از طریق پلتفرمها، آینده رشتههای المپیکی ازجمله بوکس، برداشتن رده سنی فوتبال المپیک، میزبانی و توسعه المپیک به قاره آفریقا، زیرساختها، سرنوشت ورزش های الکترونیک، ایجاد تعامل بین ورزشهای الکترونیک و ورزشهای با فعالیت بدنی، محیطزیست و پایداری اکوسیستم و ... از مهمترینها هستند.
کریستی کاونتری با 7 مدال المپیک، وزارت جوانان، ورزش و هنر و تفریحات زیمباوه، ریاست کمیسیون ورزشکارانIOC را در کارنامه خود دارد. چهرهای شناختهشده که اکنون به جرگه زنان تاریخساز و تأثیرگذار درآمده است و همانطور که پیش از به قدرت رسیدن گفته بود، تعهد به IOC و شکستن مرزها و گرفتن تصمیمات سخت برای پیشبرد جنبش المپیک را در دستور کار قرار خواهد داد. المپیک میبایست در عصر دیجیتال و رباتها و گسترش غیرقابل وصف فناوری و هوش مصنوعی بقای خود را حفظ کند و به مسیر متعالی ادامه دهد.
در حال حاضر سیاستهای مهاجرتی، مسئله دگر جنس گرایان و آماده شدن برای المپیک لسآنجلس و سیاست گذاری توسعه المپیک به کشورهای کم برخوردار و ازجمله قاره آفریقا اولویت دارد.
حضور ساده و بیآلایش رئیس جدید در کنار باخ در ساختمان IOC امیدواری تمام جامعه ورزش را معطوف به عملکرد این بانوی توانمند میکند تا ببینیم چه اتفاقاتی در این دوره رخ میدهد و 24 ژوئن (سوم تیرماه 1404) آغاز این راه جدید خواهد بود.
به قلم هستی جعفری