ناکارآمدی ها در ابطال انتخابات فدراسیون های ورزشی به همراه یک پیشنهاد ساده

شناسه خبر : 51012
دوشنبه 15 اردیبهشت 1404 ساعت 11:12
سایر | وزارت ورزش و جوانان
ناکارآمدی ها در ابطال انتخابات فدراسیون های ورزشی به همراه یک پیشنهاد ساده

با توجه به ابطال انتخابات چند فدراسیون ورزشی و عدم قبول پذیرش اشتباه از جانب مسئولان امر، اکنون هیچ رئیس فدراسیونی خاطر جمع نیست و شمشیر داموکلسی به نام دیوان همواره بالای سر روسا قرار دارد و هر لحظه‌ای که می‌گذرد امکان دارد حکمی بیاید و بلافاصله همه چیز را تغییر بدهد.

مشخص نیست که دفتر امور مشترک و امور مجامع که زیر نظر مستقیم معاونت قهرمانی فعالیت می‌کنند، چرا درباره اشتباهات رخ داده در انتخابات فدراسیون‌ها اظهار نظری نمی‌کنند و تنها می‌گویند که رأی دیوان لازم الاجراست و تمکین می‌کنیم. سوالی که در سال‌های اخیر شکل گرفته این است که چه کسی مقصر اصلی لغو مجامع و یا ابطال انتخابات است؟ طبیعتاً وقتی حکمی صادر می‌شود و انتخاباتی ابطال می‌شود، یک نفر می‌بایست مقصر باشد اما در وزارت ورزش که رئیس مجامع است کسی به این بخش توجه نمی‌کند. همان‌هایی که روند را بررسی می‌کنند و نتیجه انتخابات را تأیید می‌کنند، همان‌ها هم با رأی دیوان به سراغ فدراسیون‌ها می‌روند و برکنارشان می‌کنند و گویی نه خانی آمده و نه خانی رفته است. هزینه های هدر رفته نیز از جیب فدراسیون ها می رود و کسی پاسخگوی تضییع بیت المال نیست.

آیا مقامات عالی کشوری و نظارتی و حتی خود وزارت ورزش و جوانان نمی‌خواهند مسبب اصلی کار را مشخص و برای آن چاره‌ای اندیشه کنند تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم؟ چند انتخابات دیگر باید برگزار و ابطال شود تا آقایان چاره‌ای بیاندیشند؟

انتخابات کاراته پس از 18 ماه و انتخابات سوارکاری قریب به یک سال از برگزاریش گذشته بود که حکم ابطال آمد. با این شیوه دیگر هیچ فدراسیونی از ابطال مصون نیست و هر لحظه همچون فدراسیون سوارکاری امکان دارد به آنها زنگ بزنند که ما با سرپرست جدید در حال آمدن هستیم و باید فدراسیون را ترک کنید.

از طرفی تغییرات به وجود آمده نیز چنگی به دل نمی زند و نوعی پسرفت محسوب می شود. سلطانی جانشین نامنی شد، فردی که سالهاست کارشناس بوده و مرادی که مسئول چاپ تعرفه‌های مجامع بود نیز مدیرکل یکی از استان‌ها شده و به نظر نمی‌رسد این تغییر و تحولات در جهت مثبت ایجادشده باشد. درگذشته که از مدیران برای دفتر مشترک استفاده می‌شد، نتایج انتخابات را مشاهده می‌کنیم اکنون با کارمندان باید دید چه اتفاقی رخ می‌دهد.

از طرفی لغو انتخابات جدیدا به لغو فرایند انتخابات کشیده شده و برای هر فدراسیون چند بار ثبت‌نام می‌کنند و اکنون هم که فرایند را سامانه‌ای کرده‌اند و با توجه به سامانه‌های وزارت ورزش ازجمله اتوماسیون اداری و ... خدا می‌داند چه اتفاقی رخ می‌دهد و چه بلای جدیدی بر سر فدراسیون‌ها و جامعه ورزش می‌آید.

در پایان پیشنهاد می کنیم به جای آنکه قانونی مثل تعارض منافع را پس از آشکار شدن  نسبت های خانوادگی پیگیری کنند و فدراسیون ها هم وقعی ننهند، بهتر است در همین ابتدای ثبت نام، نسبت ها را بررسی کنند و از شکل گیری روابط فامیلی ممانعت به عمل آورند. اگر از قوانین در ابتدا سفت و سخت محافظت می شد مسلما وضع ورزش کشور به چنین روزی نمی افتاد.

صبا حکمت