از کف تجربه تا سقف مدیریت؛ بحران معنای ریاست در کاراته و نظام ورزشی با 18 کاندیدا

شناسه خبر : 50985
جمعه 12 اردیبهشت 1404 ساعت 09:21
رشته های ورزشی | ورزش های رزمی
از کف تجربه تا سقف مدیریت؛ بحران معنای ریاست در کاراته و نظام ورزشی با 18 کاندیدا

در زمان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم شاهد بودیم که 80 داوطلب ثبت‌نامشان را قطعی کردند. موضوعی که انتقادات بسیاری را برانگیخت و سعید حجاریان نوشت: «یک دست کت‌و‌شلوار آراسته، چند قدم آهسته، چرخاندن شناسنامه و چند فلاش دوربین… تمام! نه از برنامه منسجم می‌گویند، نه از اعضای مؤثر کابینه احتمالی‌شان. نام این‌ها هر چه باشد، سیاست ورزی و انتخابات نیست!» اکنون این مسئله به ورزش کشیده شده و در انتخابات فدراسیون کاراته 18 نفر ثبت‌نام کردند.

متأسفانه افول و تنزل نگاه حاکمیت در ورزش در تمامی سطوح دیده می‌شود و مدیریت ورزشی دیگر آن جایگاه گذشته خود را ندارد و هرکسی با کوچک‌ترین سابقه ورزشی یا تحصیل در تربیت‌بدنی، مدعی ریاست فدراسیون، معاونت وزیری ، مدیرکلی و ... می‌شود. در پایان مهلت ثبت‌نام ریاست فدراسیون کاراته از 18 نفر کاندیدا نام‌برده شد. اتفاقی که در کمتری فدراسیونی شاهدش بوده‌ایم. موضوعی که متولیان امر را می‌بایست به فکر وادارد که چرا این اتفاق رخ‌داده و کدام راه را اشتباه رفته‌اند که اکنون 18 نفر خود را در اندازه ریاست فدراسیون کاراته می‌دانند. موضوعی که اگر تدبیری برای آن اندیشیده نشود می تواند به دیگر رشته ها نیز تسری پیدا کند.

شاید بزرگ‌ترین اشتباه را وزارت ورزش و جوانان در همان ابتدای ابطال انتخابات، با انتخاب مزدا صوفی به‌عنوان سرپرست این فدراسیون انجام داد و اکنون همه می‌گویند اگر صوفی می‌تواند چرا ما نتوانیم. این مسئله باعث شده تا محمدمهدی عطایی رئیس هیات کاراته استان تهران که بیشتر مجلس پرکن برنامه‌های وزارت ورزش است نیز کاندیدا شود، امیرمهدی زاده ورزشکار، هومان عسگری کاندیدا دوره قبل و باطل کننده انتخابات قبلی و برخی دیگر که شاید در کاراته نیز نامشان کمتر شنیده‌شده بیایند و ثبت‌نام کنند. در این میان تنها دو سه نفر هستند که می توان از آنان به عنوان مدعیان اصلی نام برد و الباقی یا برای دیده شدن و یا برای امتیاز گرفتن و یا با سوداهای دیگر آمده اند.

دلیل اینکه در کاراته چه اتفاقی افتاده که 18 نفر ثبت‌نام می‌کنند را درواقع نمی‌دانیم، اما یقین داریم که این تعداد کاندیدا زنگ خطر به چالش کشیدن و تهی شدن معنای مدیریت در ورزش را به صدا در می آورد. هرچند از این تعداد بسیاری در شورای تطبیق و بررسی اولیه مدارک از دور خارج می‌شوند اما این مسئله نشان می‌دهد قوانین ثبت‌نام، اشتباهات و خلأهای بسیاری دارد که این تعداد به میدان می آیند.

کاراته ازجمله رشته‌های قدیمی است که فرهنگ و مبانی نظری قوی‌ای دارد. اما این حجم از داوطلب گمانم همه اعتبار این رشته را می‌تواند زیر سؤال ببرد. از زمان مرحوم وارسته تاکنون اساتید و بزرگان اخلاق مدار بسیاری در این رشته پر طرفدار ظهور پیدا کرده اند و شاید در ابتدا می بایست کاندیداها یک مقایسه ای میان خود با آن اساتید و بزرگان انجام می دادند.

اکنون که این گونه عمل نکردند، امید است وزارت ورزش اشتباهات خود درباره کاراته، از انجام نادرست انتخاباتی که باطل شد گرفته تا انتخاب سرپرستی که آرامش را از این رشته برده را جبران کند و با برگزاری هر چه زودتر انتخابات این فدراسیون آب رفته را به جوی بازگردانند.

میرزا حسین گیلانی