تفاوت رئیس فدراسیون مستقل با کارمند وزارت در تمکین از دستورات

شناسه خبر : 50890
دوشنبه 25 فروردین 1404 ساعت 09:41
سایر | وزارت ورزش و جوانان
تفاوت رئیس فدراسیون مستقل با کارمند وزارت در تمکین از دستورات

پس از استقرار دولت چهاردهم و انتخاب کابینه توسط مسعود پزشکیان، مسئله شایسته سالاری و وفاق در دستور کار قرار گرفت و احمد دنیامالی نیز به تبعیت از این موضوع درخواست کرد تا روسای فدراسیون‌ها از به کارگیری اعضای خانواده خود در فدراسیون‌ها جلوگیری کنند. خواسته‌ای که فی البداهه نظر اهالی ورزش را به سمت فدراسیون انجمن ورزش‌های رزمی و ژیمناستیک جلب کرد.


در فدراسیون رزمی همسر رئیس فدراسیون به عنوان نائب رئیس بانوان مشغول به خدمت بود و در فدراسیون ژیمناستیک نیز خواهر رئیس فدراسیون در همین سمت فعالیت می‌کند. موضوعی که با حضور فریبا محمدیان در وزارت ورزش جدی‌تر دنبال شد و معاونت بانوان وزیر نیز خواستار کناره گیری هر دو مناسبت خویشاوندی در این فدراسیون‌ها شد. هم صنوبری و هم اینچه درگاهی برای عناوین خود در ابتدای ثبت نام انتخابات فدراسیون مدارک خود را به وزارت ورزش ارسال کردند و تأیید صلاحیت‌های مربوطه را کسب کردند و از مجمع رأی اعتماد گرفتند و طبق اساسنامه فدراسیون‌های آماتوری تنها مجمع است که می‌تواند آنان را برکنار کند.

اما دستور وزارت ورزش برای فدراسیون انجمن ورزشهای رزمی سهل الوصول بود؛ چراکه افشین چگینی کارمند این نهاد است و در هر صورت مجبور بود قبول کند و همسرش نیز در اسفند ماه کناره گیری کرد و این خبر چهل روز بعد اطلاع رسانی شد و در هفته جاری نیز فرد جدیدی معرفی شد. هر چند به نظر می‌رسد صنوبری در پست قبلی فعالیت می‌کند.

اما در فدراسیون ژیمناستیک همان طور که انتظار می‌رفت کار سخت بود و اینچه درگاهی به واسطه استقلال کاری و صلابتی که پیشتر از او دیده بودیم تمکینی از خواسته وزارت ورزش نکرد و ضمن برشمردن سوابق خواهرش در ژیمناستیک، اعلام کرد که خواهر مرا مجمع انتخاب کرده و حضور او در این فدراسیون مربوط به قبل از دستور وزیر است و شامل حال ما نمی‌شود.

به نظر می‌رسد فریبا محمدیان نیز ضمن پذیرش شرایط، باید قبول کند که دیگر دوران مسعود سلطانیفر و معاونانی چون داورزنی و علینژاد نیست که تصمیمات ورزش را در هر صورت به کرسی بنشانند و اکنون در وزارت و مدیرانی حضور دارند که نفوذ کلام و درایت کار گذشته را ندارند.

ناگفته نماد که صنوبری نیز همچون اینچه درگاهی خواهر، سوابق بسیاری در فدراسیون رزمی داشته و رئیس سبک است. اینکه چنین فردی از خانواده چگینی درکنار او حضور داشته باشد می‌تواند مفید به فایده باشد و اکنون هم که پس از کناره گیری اجباری به امورات رسیدگی می‌کند ایرادی ندارد و وزارت ورزش نیز بهتر است به همین حد کفایت کند.

البته مدیران ارشد وزارت ورزش بهتر می‌دانند که انتصابات فامیلی تنها به همسر و خواهر و برادر روسای فدراسیون‌ها محدود نمی‌شود و فامیل‌های سببی و نسبی و همچنین اقوام همسر یا دبیران و اعضای هیئت رئیسه نیز موارد بسیاری در فدراسیون‌ها هستند که اگر کسی بخواهد بدان‌ها رسیدگی کند می‌توانیم برای او نمونه‌های بسیاری را برشماریم. به زودی در مطلبی دیگر در اینباره خواهیم نوشت.

صبا حکمت