آیا مشکل کامپوند تنها غیرالمپیکی بودن این رشته است؟

شناسه خبر : 50728
دوشنبه 13 اسفند 1403 ساعت 03:23
رشته های ورزشی | پایه و پرمدال
آیا مشکل کامپوند تنها غیرالمپیکی بودن این رشته است؟

یکی از مهم‌ترین دلایل کلان در هر حوزه و رشته‌ای اعم از ورزش و غیره، عدم شناخت چرایی‌ها و پوشاندن ضعف ها با مسائلی دیگر و نادیده انگاشتن دلایل اصلی است. فدراسیون تیر و کمان نیز سال‌هاست که از این موضوع رنج می‌برد و کسی به سراغ ریشه اصلی موانع نمی‌رود و شکست‌ها از مسابقه‌ای به تورنمنت دیگر منتقل می‌شود.

اسماعیل عبادی سرمربی تیم ملی کامپوند کشورمان در گفتگو با رسانه ها از عملکرد تیمش در کاپ آسیا سخن گفت که با المپیکی شدن آینده درخشانی در انتظار ماست و می‌توانیم موفق شویم. البته این مربی به درستی اشاره کرد که نتایجمان در کاپ آسیا دور از انتظار بود و نتایج خوبی را کسب نکردیم و تنها برنز گیسا بایوردی بود که توانست شرایط را بهبود ببخشد. برای بررسی سخنان عبادی در ابتدا چند پرسش مطرح می‌کنیم.

نخست، کمان ریکرو یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های ورزشی جهان و حاضر در رقابت‌های المپیک است، آیا فدراسیون ما در این بخش موفق بوده که در صورت المپیکی شدن کامپوند موفقیتی کسب کند؟

دوم، آیا تصور نمی‌کنید که اگر یک روز رشته کامپوند المپیکی شود، آنگاه دیگر کشورها هم بی‌تفاوت نمی‌نشینند و به میدان می‌آیند
و کار برای همین چهارم شدن‌ها در آسیا هم سخت‌تر می‌شود؟

سوم, چرا نتایج کامپوند برایتان در کاپ آسیا دور از انتظار است وقتی در بازی‌های آسیایی نیز همین چهارمی را کسب کردید و اشک رئیس فدراسیون را هم درآوردید؟

طبیعتاً اگر رشته تیر و کمان در بخش ریکرو یا کامپوند بخواهد عملکرد درخشانی از خود برجای بگذارد نیاز دارد تا تغییرات گسترده‌ای را شاهد باشد و احتمالا المپیکی شدن دردی را دوا نخواهد کرد همان طور که کمکی به ریکرو المپیکی نکرده است.

به نظر می‌رسد تنها را نجات در فدراسیون تیر و کمان تغییرات مهم از جانب رئیس فدراسیون در بدنه مجموعه باشد. در کمتر فدراسیونی مشاهده کرده‌ایم که ده ورزشکار و مربی به همراه تعداد نامشخصی همراه و سرپرست در رشته‌های انفرادی به مسابقات برون‌مرزی اعزام شوند و تنها یک مدال برنز در سطح آسیا کسب کنند.

البته برای مدال برنز کامپوند توسط بایوردی خوشحالیم و امیدواریم تا این ورزشکار کشورمان در مسابقات جهانی چین هم بدرخشد اما تلاش ورزشکاران و کادر فنی تنها کافی نیست و فدراسیون نیز می‌بایست تحولی را تجربه کند تا خونی تازه در این رشته قدیمی جاری شود و بتواند از پس امورات برآمده و نگاه‌ها را به این رشته توانمند تغییر دهد. المپیکی شدن هر رشته تنها کفایت نمی کند و زیرساخت ها، تجهیزات، مدیریت، استعدادها و ده ها عامل دیگر است که اگر رعایت شوند می توانیم شاهد به ثمر نشستن نتیجه باشیم وگرنه رشته های بسیاری به جزو ریکرو در المپیک هستند و کماکان همان رشته های همیشگی برای کاروان های ورزشی کشورمان مدال به ارمغان می آورند.


به قلم محمد حسینی