انفعال و بیگانگی با نیازهای اجتماعی و تخصصی زنان

شناسه خبر : 50246
يكشنبه 18 آذر 1403 ساعت 08:32
سایر | کمیته ملی المپیک
انفعال و بیگانگی با نیازهای اجتماعی و تخصصی زنان

در روزهایی بسر می‌بریم که قانونی تحت  عنوان حجاب و عفاف به مسئله روز تبدیل‌شده است. موضوعی که بخش عمده آن به ورزش و جوانان بازمی‌گردد اما نشانه و گواهی از اثرگذاری مسئولان ورزش بانوان در چنین موضوعاتی نیست و گویا توسط مسئولان حاکمیتی و تصمیم گیر به بازی گرفته نمی‌شوند.

به گزارش منهای فوتبال- در هفته پیشین بود که سرکار خانم مهین فرهادی زاد نائب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک بازدیدی از لیگ برتر بانوان هاکی روی یخ داشتند. رشته‌ای که جزو رشته‌های اثرگذار نیست و ضرورتی نداشته وقتی نائب رئیس بانوان کمیته به فدراسیون های المپیکی سری نزده‌اند یک‌باره سر از پیست یخ ایران مال و مسابقات داخلی دربیاورند.

بازی‌های آسیایی ناگویا و المپیک لس‌آنجلس در چشم بر هم زدنی فرامی‌رسند اما آیا شرایط برابری جنسیتی و عملکرد ورزش بانوان مورد بررسی قرارگرفته است که بخواهند به کارهای غیر ضروری اقدام کنند؟ آیا پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی انجام‌شده است  که می خواهیم در ناگویا و لس آنجلس چه کاری در بخش بانوان انجام بدهیم؟

از طرفی موضوع فعلی جامعه زنان مسئله حجاب و عفاف و قانونی است که مجلس می‌خواهد در دامن دولت بگذارد، قضیه ای که نیازمند توجه مسئولان ورزش بانوان نیز هست. قشر ورزش عموماً جوان هستند و این قانون هم بخش عمده‌اش شامل جوانان می‌شود. آیا مسئولان ورزش بانوان با اثرگذاری با این قانون روبه‌رو شده‌اند و یا با انفعال پذیرای آن می‌باشند؟ آیا برای چنین تصمیماتی از طرف معاونت زنان رئیس‌جمهور دعوت‌شده‌اند که خانم فریبا محمدیان از معضلات داخلی چنین تصمیمی برایشان سخن بگوید و خانم فرهادی زاد نیز پیامدهای بین‌المللی و جهانی را توضیح بدهند؟ این قانون همچون کلینیک بی حجابی موضوع کوچکی نیست و می تواند ضررهای هنگفتی به بار بیاورد.

کلیپی از فاضل میبدی مشاهده می‌کردم که از نهج‌البلاغه می‌گفت که در کجا حضرت علی (ع) دغدغه حجاب داشته‌اند. اگر نهج‌البلاغه مورد استناد مسعود پزشکیان رئیس جمهور وقت را دومین کتاب جامعه تشیع بدانیم باید بگوییم که دغدغه امیرالمؤمنین دو چیز بوده است:

*چرا آدم‌های نااهل پست‌ها را اشغال می‌کنند؟

*چرا بیت‌المال توسط افراد حکومت ضایع‌شده است؟

عمده پیام حضرت علی (ع) در نهج البلاغه کرامت و حقوق انسانی بوده است. آیا مسئولان ورزش بانوان که سخنگوی جوانان در جامعه و بخش ورزش هستند توانسته‌اند با کانال‌هایی که در اختیاردارند مواضع خود را بیان کنند؟ البته بخشی از قانون جدید که به نظر قابل‌اجرا نیست به ورزش بازمی‌گردد و مطالبی جداگانه طلب می‌کند.

به عنوان مثال که بیشتر به طنز شبیه است، زین پس هادی چوپان با انتشار تصاویر خود با جرائم سنگین مالی روبه‌رو می‌شود و امکان رفتن به مستر المپیا سال آینده را نیز پیدا نمی‌کند چراکه پاسپورتش را می‌گیرند. موضوعی که معاونت فرهنگی و همگانی را نیز درگیر خواهد کرد.

امیدواریم عقلا و بزرگان جامعه تمامی ابعاد یک تصمیم را بررسی کنند آنگاه به جامعه انتقال بدهند و اجازه ندهدند فاصله آحاد جامعه با حاکمیت بیشتر شود.

مسئولان ورزش علی‌الخصوص بانوان نیز اولویت‌بندی داشته باشند زیرا انتظارات از آنان بسیار است. سرکار خانم محمدیان و فرهادی زاد  از افراد خوش‌نام در حوزه ورزش بانوان هستند و به‌واسطه سال‌ها حضور در عالی‌ترین سطح ورزش می‌توانند اثرگذاری بیشتری داشته باشند و باکارهایی مثل بازدید از اردوهایی که هیچ دستاوردی برایشان ندارد، وقت خود را تلف نکنند و به موضوعات اصلی بپردازند.

به قلم: صبا حکمت