دو جلسه محرومیت، فرجام جنجال در لیگ والیبال

شناسه خبر : 13917
شنبه 25 بهمن 1399 ساعت 08:44
رشته های ورزشی | توپ و تور
دو جلسه محرومیت، فرجام جنجال در لیگ والیبال

شدت درگیری برخی بازیکنان در روز مسابقه تیم‌های والیبال شهرداری ورامین و شهرداری ارومیه که روز جمعه ۱۷ بهمن و در هفته بیست و هفتم لیگ برتر به حدی بود که از هنجار طبیعی خارج و صحنه‌های ناخوشایندی را ترسیم کرد.

در پایان این بازی که با نتیجه ۳ بر ۲ به سود ورامینی‌ها خاتمه یافت حاشیه‌هایی بروز کرد که نه در شان این ورزش بود و نه می‌توان به راحتی از آن چشم پوشی کرد. در آن مسابقه خصوصا یکی از والیبالیست‌های تیم شهرداری ارومیه یعنی پوریا یلی که از قضا ملی‌پوش هم هست پس از اینکه ابتدا با بازیکنان تیم حریف بگو مگو کرد در ادامه به سراغ یکی از فیلمبرداران حاضر در سالن  رفت که از صحنه درگیری وی  فیلم  گرفته بود. بازیکن یادشده در این مجادله حسابی از خجالت فیلمبردار نگون بخت در آمد تا به نوعی تقاص درگیری و باخت را از وی گرفته باشد.

انتظار می‌رفت متعاقب این حرکت نا به جای بازیکن یاد شده که تا حدودی مسبوق به سابقه است، کمیته انضباطی فدراسیون والیبال به نحو قاطع و مقتضی با وی برخورد داشته باشد تا درس عبرتی برای بازیکن یادشده و  کسانی باشد که تصور می‌کنند دیوار اصحاب رسانه کوتاه است و به راحتی می‌توان از آن بالا رفت. با تمام این احوال  و در قبال رفتار ناپسند بازیکن مذکور متاسفانه گویا تنها دو جلسه محرومیت از حضور در سالن و ۳۰ میلیون تومان جریمه برای وی در نظر گرفته شده است!

با توجه به فشردگی دیدارهای لیگ، دو جلسه محرومیت از حضور در سالن، فقط دو روز طول می‌کشد. ضمن اینکه ۳۰ میلیون جریمه نقدی هم در مقابل قرارداد‌های هنگفت ملی‌پوشان والیبال، رقمی قابل توجهی محسوب نمی‌شود. این در حالی است که همین حرکت از سوی پرافتخارترین مدال آور المپیک یعنی هادی ساعی یک سال محرومیت از طرف کمیته انضباطی فدراسیون تکواندو به همراه داشت. بنابراین به نظر می‌رسد اقداماتی از این دست و جریمه در نظر گرفته شده برای بازیکن خاطی به هیچ عنوان بازدارنده نخواهد بود. زمانی که ورزشکاران یا مربی، اقدامی برخلاف هنجارهای معمول و متداول روند مسابقه انجام داده باشد اعم از اینکه چهره شناخته شده یا کم نام و نشان باشد نباید در میزان مجازات وی تاثیر بگذارد مگر اینکه به زعم عده ای بین افرادی که مورد هتک حرمت قرار گرفته اند تفاوت قائل وجود داشته باشد! که این امر نیز با هیچ معیاری قابل قبول نخواهد بود. در هر حال گویا بازیکن یاد شده والیبال سال گذشته نیز در خلال لیگ به تماشاگران بی حرمتی و یک جلسه محروم شده بود. با این وجود روشن نیست چرا کمیته انضباطی فدراسیون والیبال تا این حد با وی ضعیف برخورد کرده است؟

اساس ورزش و رقابت سالم بر پایه جوانمردی و اصل دوستی نهاده شده است. کسانی که بخواهند این اصول حتمی را زیر پا بگذارند نباید جایی در ورزش داشته باشند. به فرض هم اگر ایراد و اشتباهی صورت گرفته باشد باید با فرد خاطی مطابق میزان خطا برخورد شود.