بانوان تکواندو در اندیشه رسیدن به المپیک

تاریخ‌سازی ریو تکرار می‌شود؟

شناسه خبر : 13869
شنبه 11 بهمن 1399 ساعت 08:38
رشته های ورزشی | ورزش های رزمی
تاریخ‌سازی ریو تکرار می‌شود؟

کسب تک مدال تاریخی کیمیا علیزاده در بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو، فصل تازه‌ای برای ورزش بانوان ایران را گشود. آنان پس از چند دهه حضور در بزرگترین رویداد ورزشی جهان به این باور رسیدند که توان تحقق آرزوهای دور و دراز خود را دارند.

در المپیک ریو ۹ بانوی ایرانی در رشته‌های مختلف از جمله تیروکمان، قایقرانی، تنیس روی میز، دوومیدانی و تکواندو وارد میدان شدند و در نهایت با یک مدال برنز به کار خود پایان دادند. مدالی که نقطه عطفی را در تاریخ ورزش بانوان رقم زد.

اکنون اما شرایط با گذشته فرق کرده، شیوع بیماری کرونا و تعلیق ورزش جهان از یک سو و تحولات در جمع بانوان تکواندو، راه کسب مدال المپیک و حتی رسیدن به المپیک را برای آنان دشوار کرده است. در همین راستا و تا به اینجای کار،  تنها ۶ نفر از بانوان ایران موفق به کسب سهمیه المپیک شده‌اند. از این جمع و همانند دوره گذشته ۴ تیرانداز راه رسیدن به توکیو را برای خود هموار کرده‌اند. ۲ کاراته‌کا، از ورزشی که برای نخستین بار به المپیک راه یافته نیز توفیق حضور در این میدان را پیدا کرده‌اند.

فعلا همین ۶ نفر، مجموع دختران راه یافته ایران به المپیک توکیو را تشکیل می‌دهند.‌ بدیهی است همچنان شانس‌هایی در قایقرانی، بدمینتون، تنیس روی میز، دوومیدانی بسکتبال و از همه مهمتر تکواندو برای حضور در توکیو وجود دارد و چه بسا نهایتا تعداد بانوان اعزامی از مجموع نفرات دوره گذشته بیشتر باشد اما فعلا نمی‌توان در این رابطه نظر قطعی داد. بانوانی که درصد موفقیت برخی از آنها برای حضور در ژاپن بسیار اندک است اما تعدادی دیگر همچنان این فرصت را دارند تا با نمایش قدرت در مسابقات گزینشی به این مهم دست یابند. در این میان امیدها به بانوان کاراته و تکواندو بیش از دیگر رشته‌هاست هرچند نمایندگان کاراته باوجود شایستگی‌های فراوان، برای اولین بار میدان المپیک را تجربه می‌کنند؛ اما انتظار از تکواندوکاران که طلسم‌شکنی کرده و نخستین مدال المپیک زنان را به دست آورده‌اند بسیار بیشتر است. همین انتظارات حساسیت‌ها را برای آنان دوچندان می‌کند. خصوصا وقتی که کادر فنی مجبور است تنها دونفر از جمع اردونشینان را انتخاب و جهت کسب سهمیه راهی میدان مسابقه کند.

آنان تا به اینجا و در رقابت‌های قبل از شیوع کرونا امکان کسب سهمیه المپیک را پیدا نکرده‌اند اما همچنان از شانس بالایی برای رسیدن به توکیو برخوردارند.

عزیمت کیمیا علیزاده به خارج از کشور درحالیکه همچنان می‌توانست خود و تیم ایران را صاحب مدال کند، کادر فنی تیم ملی را بر آن داشت تا چشم امید به جوانان آینده ساز، با انگیزه و پر انرژی موجود داشته باشند. چهره‌هایی چون ناهید کیانی، مهلا مؤمن زاده، نگار اسماعیلی، یلدا ولی نژاد، کیمیا همتی، غزل سلطانی، زینب اسماعیلی، پریسا جوادی، تینا مدانلو، طیبه پارسا، کوثر اساسه، زهرا پوراسماعیل، ملیکا پورحسینی و اکرم خدابنده که هم اکنون  و با جدیت، تمرینات اردویی را پشت سر می‌گذارند. هر چند خود این قهرمانان خوب می‌دانند که از جمع آنها تنها دو نفر امکان حضور در المپیک را خواهند داشت تازه اگر بتوانند در مسابقات گزینشی به نتایج مورد نظر دست پیدا کنند.

همین امر وظیفه کادر فنی در گزینش نفرات مورد نظر را دشوار می‌کند. آنان باید در گام نخست دو نفری را که بیشترین شانس کسبب سهمیه المپیک در مسابقات پیش رو را دارند انتخاب کنند.‌ انتخابی دشوار که رسیدن به المپیک در گرو آن قرار دارد.

با این وصف هنوز نمی‌توان پیش‌بینی کرد آیا بانوان تکواندو شانس کسب هر دو سهمیه المپیک را خواهند داشت یا خیر، مهمتر از آن دشوار است گفته شود در صورت کسب سهمیه، چه نتیجه‌ای برای بانوان تکواندو در توکیو رقم می‌خورد؟

به قلم: محمدرضا کاظمی