نگاهی به جام جهانی کشتی فرنگی صربستان

مسابقاتی با سطح کیفی بالا و استقبال خوب

شناسه خبر : 13675
سه شنبه 25 آذر 1399 ساعت 06:07
رشته های ورزشی | کشتی و وزنه برداری
مسابقاتی با سطح کیفی بالا و استقبال خوب

شب گذشته و با انجام دیدارهای فینال ۵ وزن دوم رقابت‌های جام جهانی کشتی فرنگی، پرونده این مسابقات در صربستان بسته شد.

به گزارش منهای فوتبال، جام جهانی کشتی صربستان در نوع خود مسابقاتی بدیع و غیرمنتظره بود زیرا این پیکارها به اضطرار جایگزین مبارزات جهانی شده بود. مسابقات متداول سالیانه که اتحادیه جهانی قصد داشت، باوجود شیوع بیماری کرونا آن را برگزار  کند اما در ادامه به سبب خطرات احتمالی از تصمیم خود عدول و زمینه برگزاری جام جهانی به شکل انفرادی و جوایز ارزنده را فراهم ساخت.

تفاوت این جام جهانی برخلاف مسابقات معمول آن که هر سال با حضور ۸ تیم برتر جهان و به صورت تیم به تیم برگزار می شد این بود که  امسال محدودیتی برای کشورهای شرکت کننده و نفرات وجود نداشت. به عبارت دیگر دست اندرکاران جهانی کشتی تلاش می‌کردند مسابقات با شکل و شمایل جهانی واقعی اما تحت عنوان جام جهانی و جوایز ارزنده برگزار کنند.‌ مسابقاتی که اگرچه از نظر اعتبار مدال همپای رقابت‌های واقعی جهانی نبود اما از جذابیت‌های خاص خود را داشت به طوریکه  توانست بیش از ۵۰۰ کشتی‌گیر را به شهر بلگراد بکشاند.

به جرات می‌توان اذعان کرد جام جهانی کشتی صربستان تنها مسابقات عظیم  انفرادی و فیزیکی بود که پس از حدود یک سال تعطیلی ورزش دنیا با این تعداد ورزشکار و در این سطح برگزار شد. در چنین میدان پرهیاهو اغلب تیم‌ها و نفرات شاخص کشتی فرنگی دنیا از جمله روسیه، ترکیه، آذربایجان، مجارستان، بلاروس، اوکراین و کشورهای اسکاندیناوی حضور پیدا کرده بودند. در این میان خصوصا روس‌ها در مقام قدرت اول کشتی فرنگی دنیا با تیم کامل و جمعی از نفرات عنواندار پای در میدان مسابقات گذاشته بودند که در نهایت با کسب ۷ مدال طلا و ۲ نقره، اقتدار و توان خود را بر مدعیان دیکته کردند. فرنگی‌کاران ترکیه، مجارستان، بلاروس، آذربایجان و خصوصا کشور قرقیزستان نیز عملکرد بسیار خوبی داشتند.

تیم دو نفره کشتی فرنگی ما متشکل از حسین نوری دارنده عنوان سوم مسابقات جهانی ۲۰۱۷ پاریس، نفر اول بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا و صیاد دو طلای آسیایی با کوله‌باری از تجربه به همراه محمدهادی ساروی جوان برازنده وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی فرنگی و صاحب دو گردن آویز طلای جوانان و برنز امیدهای جهان به صربستان اعزام شده بودند. در پایان مسابقات ۵ وزن نخست حسین نوری با دو شکست و دو پیروزی عنوانی بهتر از پنجمی  به دست نیاورد اما ساروی توانست سکوی سوم مسابقات را از آن خود کند.

بی‌گمان اگر رییس فدراسیون پیشاپیش میدان صربستان را بی‌اهمیت نمی‌شمرد و صرف هزینه در این مسابقات را اتلاف نمی‌دانست، حتما محمد بنا تعداد بیشتری از شاگردان خود را راهی بلگراد می‌کرد تا نفرات رقابت‌های انتخابی در چنین میدانی آبدیده‌تر شوند اما همانطور که بیان شد دست او برای مانور بیشتر بسته بود و نتوانست چنانکه دلخواه وی بود فرنگی‌کاران را در جام جهانی مورد سنجش قرار دهد. در صربستان برخلاف تصور برخی، هم سطح مسابقات بالا بود و هم تعداد قابل توجهی از قهرمانان شاخص دنیا حضور داشتند، با این وصف و باوجود تمام کم و کاستی‌ها، شاگردان محمد بنا کم نگذاشتند خصوصا ساروی جوان خوب کشتی گرفت اما قطعا این نتایج برای سرمربی تیم فرنگی در مقام بهترین مربی آسیا و حتی جهان رضایتبخش نیست. هر دو کشتی‌گیر او در مصاف با حریفان نامدار روس به عنوان رقبای اصلی ما شکست خوردند. شاید به همین دلیل بود که "بنا" در صفحه شخصی خود شاگردانش را دلداری داد و با بیان نکات تامل برانگیز وعده پیروزی در میادین آینده را داد.

به هر روی پرونده جام جهانی کشتی فرنگی صربستان بسته شد اما در روزهای آینده مسابقات کشتی آزاد نیز برگزار خواهد شد جایی که ما تنها یک جوان به نام رحمان عموزاده خلیلی را راهی صربستان کرده‌ایم.

به قلم: محمدرضاکاظمی